Social

Aproape 4.500 de persoane s-au angajat cu sprijinul AJOFM Teleorman, în prima jumătate a anului

4.485 de persoane, dintre care 2.078 de femei, și-au găsit un loc de muncă, în primele șase luni din 2019, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Teleorman.

Potrivit reprezentanților instituției, din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 2.267 au peste 45 de ani, 934 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 728 au între 25 și 35 de ani, iar 556 sunt tineri sub 25 de ani .

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1.726 provin din mediul urban, iar 2.759 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane, respectiv 1.683, au studii liceale, urmate de cele cu studii gimnaziale, respectiv 1.478. Numărul celor cu studii profesionale/arte si meserii este de 1.063, cei cu studii postliceale sunt 67 iar cei cu studii universitare sunt în număr de 121.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Teleorman, 4.408 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele 6 luni ale anului 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 5.931 persoane.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.