Economie

Aproape 300 de teleormăneni au depus cereri pentru tomate

La data de 24 martie 2017, la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) au fost primite 6.047 de solicitări de înscriere în programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii.

Acestea provin din toate județele ţării, cele mai multe solicitări fiind din Olt, Giurgiu, Galați, Dolj, Buzău și Teleorman.

Producătorii agricoli din România sunt susținuți, printr-un program guvernamental, să cultive tomate în spații protejate (sere, solarii), astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producția autohtonă. În Teleorman, agricultorii din județ au depus 289 de cereri pentru tomate.

Producătorii agricoli teleormăneni care au solicitat sprijin financiar pentru a cultiva roșii în extrasezon vor fi sprijiniți de Guvern prin acordarea unui ajutor de minimis. Valoarea sprijinului financiar care se acordă beneficiarilor este de 13.481,4 lei/beneficiar/an care reprezintă contravaloarea în lei a 3.000 euro/beneficiar/an, însă valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăşi echivalentul în lei a sumei de 15.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar actual şi în cele două exerciţii financiare precedente.

Pentru a fi eligibili, potrivit reprezentanților Direcției pentru Agricultură Teleorman, agricultorii teleormăneni trebuie să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minim 1000 mp, marcată la loc vizibil cu o placă indicator inscripţionată “Program susţinere tomate, 2017“ şi să menţioneze numărul cererii depuse pentru obţinerea finanţării; să obţină o producţie de minim 2 kg de tomate/mp şi să valorifice o cantitate de tomate de minim 2.000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafaţa de teren menţionată; să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu tomate în sere şi solarii și să valorifice producţia în perioadele ianuarie-mai, inclusiv şi noiembrie-20 decembrie, inclusiv.

Cererile şi documentele justificative pentru acordarea acestui sprijin financiar se depun la DAJ Teleorman. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.