Social

Aproape 300 de dascăli teleormăneni au promovat concursul pentru metodişti

Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a publicat rezultatele concursului pentru selecţia metodiştilor. Din cei 322 de dascăli teleormăneni înscrişi la acest concurs doar 28 au fost respinşi, majoritatea neprezentându-se la interviu.

La selecţia pentru ocuparea funcţiei de metodist pe discipline de învăţământ au putut participa doar dascălii care îndeplinesc cumulativ condiţiile: pentru funcţia de educatori în învăţământul preşcolar şi pentru funcţia de învăţător/institutor – absolvirea cu examen de diplomă ai liceului pedagogic, a colegiului universitar pedagogic sau a unei şcoli echivalente urmată de absolvirea unei instituţii de învăţământ superior de lungă sau de scurtă durată, urmată de un curs în domeniul psihopedagogic şi metodic specific; pentru funcţia de profesor în învăţământul gimnazial sau liceal – absolvirea cu examen de licenţă a unei instituţii de învăţământ superior de lungă durată sau echivalenta acesteia, în profilul postului-studii aprofundate, studii academice postuniversitare, studii postuniversitare de specialitate în profilului postului. De asemenea metodiştii au fost selectaţi doar din rândul titularilor în învăţământul preuniversitar, care au gradul didactic I sau II şi o vechime la catedră în specialitate de cel puţin 7 ani. Pentru specializarea activităţi educative nonformale a fost luată în considerare şi perioada corespunzătoare activităţii ca diriginte şi consilier educativ.

O altă condiţie obligatorie a fost calificativul “foarte bine” obţinut în ultimii patru ani.

Corpul de profesori metodişti constituit în urma acestui concurs este abilitat să efectueze inspecţii curente şi speciale ale activităţii cadrelor didactice şi pentru a participa la efectuarea unor inspecţii specifice activităţii de inspecţie şcolară a Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman în unităţile de învăţământ din judeţ pe parcursul următorilor patru ani şcolari. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.