Social

Aproape 2000 de alexăndreni şi-au ridicat tichetele sociale de Crăciun

tichete socialeMonica DUMITRESCU

Primăria Alexandria, prin Servicul Public de Asistenţă Socială, oferă şi anul acesta persoanelor cu venituri mici tichete sociale în valoare de 50 de lei cu ocazia Sărbătorilor Crăciunului. Beneficiari ai acestui mic ajutor sunt pensionarii, persoanele singure sau familiile al căror venit net pe membru de familie este sub 500 de lei lunar. Potrivit directorului Serviciului Public pentru Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Alexandria, Ion Voicu, comparativ cu anul trecut, numărul beneficiarilor a fost mai mic cu câteva sute de persoane. Dacă anul trecut au solicitat acest ajutor 2500 de alexăndreni, anul acesta au fost depuse 2083 de cereri eligibile. Până marţi, 16 decembrie, doar aproximativ 200 de beneficiari nu ridicaseră tichetele de la primărie, aceştia putând intra în posesia lor până la începutul săptămânii viitoare.

Tichetele pot fi utilizate doar pentru achiziţia de alimente din magazinele acreditate în acest sens. Cu cei 50 lei, beneficiarii tichetelor vor încerca să pună ceva pe masa de Crăciun şi dacă mai rămâne ceva şi pe cea de Anul Nou, chiar dacă acest lucru va fi foarte greu având în vedere preţurile foarte mari ale alimentelor.

Decizia de a se acorda un mic ajutor înaintea celor mai importante sărbători creştine alexăndrenilor cu venituri reduse a fost luată prin Hotărâre a Consiliului Local la începutul anului 2012.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, tichetele sociale se acordă doar persoanelor şi familiilor din categorile menţionate care domiciliază pe raza municipiului Alexandria. Acordarea tichetelor sociale se face pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere însoţită de o serie de documente doveditoare: copii ale actelor de identitate pentru toţi membrii din familie; acte doveditoare de venituri realizate în luna anterioară depunerii cererii pentru toţi membrii familiei, respectiv adeverinte de salariu cu venitul net; cupoane pensii; alocaţii de stat; indemnizaţii: şomaj, handicap, creştere copil, plasament etc; adeverinţe eliberate de Administraţia Finanţelor Publice Alexandria pentru persoanele majore care nu realizează venituri; alte acte doveditoare după caz.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.