Eveniment

Aproape 2.500 de absolvenţi de gimnaziu s-au înscris la prima probă a Evaluării Naţionale

2.451 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris, la nivelul judeţului Teleorman, la prima probă a Evaluării Naţionale, dintre aceştia prezentându-se la examenul de luni, 11 iunie, la Limba şi lieteratura română, 2.320.

Pentru absolvenţii de clasa a VIII-a din Teleorman, Evaluarea Naţională se încheie miercuri, 13 iunie, cu proba la Matematică, urmând ca primele rezultate să fie afişate marţi, 19 iunie. Cei nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii în aceeaşi zi, între orele 14.00 – 19.00, soluţionarea acestora fiind programată între 20 şi 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 23 iunie.

La admiterea la liceu, va conta în proporţie de 80 la sută media generală de la Evaluarea Naţională şi 20 la sută media generală de absolvire a claselor V – VIII.

Anul trecut, la nivelul judeţului Teleorman, procentul de promovabilitate la Evaluarea Naţională a fost de doar 63,47%, cu peste 13 procente sub media naţională, rezultate mai slabe înregistrându-se doar în judeţul Giurgiu. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.