Economie

Aproape 150 de persoane, depistate la muncă fără forme legale de angajare

În  primele 11 luni din 2016, în conformitate cu Programul cadrul de acțiuni pe anul 2016, cu defalcare pe trimestre, aprobat de conducerea Inspecţiei  Muncii Bucureşti, ITM Teleorman a realizat, în principal, o serie de acțiuni pe linia controlului  în domeniul relaţiilor de muncă  şi monitorizare relaţii de muncă.

Potrivit ITM Teleorman, corpul de control relaţii de muncă, cu un număr de 10 inspectori de muncă, a realizat un număr total de 1.191 de controale, fiind constatate contravenţii la un număr de 331 angajatori. În urma contravențiilor constatate au fost aplicate 577 sancţiuni, din care  172 amenzi în valoare de 1.202.850 lei şi un număr de 405 avertismente.

Contravenţiile sancţionate au avut, în principal, ca obiect primirea la muncă a persoanelor fără încheierea unui contract individual de muncă. În acest sens au fost identificate 120 persoane fără forme legale de angajare la un număr de 60 de angajatori  pentru care s-au aplicat amenzi  în valoare de   920.000 lei, iar doi angajatori s-au ales cu dosare penale întrucât au primit la muncă mai mult de 5 persoane, indiferent de cetăţenia acestor, fără încheierea unui contract individual de muncă. Potrivit ITM Teleorman, au fost identificate un  număr de 28  persoane, prestând activitate muncă fără forme legale de angajare  la un număr de doi angajatori, în acest  caz  fiind  reţinute abateri de natura infracţională și sesizat organul de urmărire penală competent. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.