Social

Aproape 12.000 de persoane s-au imunizat împotriva COVID-19, în centrele de vaccinare din județ

552 de persoane s-au imunizat împotriva COVID-19, luni, 1 martie, în cele zece centre de vaccinare funcționale la nivelul județului, dintre acestea  537 cu prima doză de vaccin, iar alte 15 cu cea de-a doua doză, conform datelor transmise de Prefectura Teleorman. Potrivit sursei citate, dintre acestea, 59 de persoane s-au imunizat cu vaccinul produs de AstraZeneca, iar alte 478 cu vaccinul produs de Pfizer, în timp ce rapelul a fost făcut tot cu vaccinul produs de Pfizer.

În schimb, de la debutul campaniei de vaccinare în Teleorman, la nivelul județului au fost administrate 19.576 de doze din cele trei tipuri de vaccin existente, respectiv Pfizer, Moderna și AstraZeneca. Conform centralizării Direcției de Sănătate Publică, au fost imunizate, de la 31 decembrie 2020 și până la 1 martie 2021, 11.910 persoane, dintre acestea 7.666 fiind vaccinate și cu cea de-a doua doză.

La nivelul județului, sunt funcționale, în prezent, zece centre de vaccinare, dintre acestea două fiind deschise luni, 1 martie, respectiv cele din localitățile Cervenia și Plosca. De asemenea, un flux suplimentar de vaccinare este funcțional la Centrul de vaccinare Școala nr. 6 Alexandria.

Astfel, vaccinarea în județul Teleorman se realizează, în prezent, în cinci centre de vaccinare din mediul urban și alte cinci în mediul rural, respectiv: Centrul de vaccinare Școala nr. 6 Alexandria, Centrul de vaccinare Sala de sport Roșiorii de Vede, Centrul de vaccinare Sala de sport Turnu Măgurele, Centrul de vaccinare Sala de sport Videle, Centrul de vaccinare Sala de sport Zimnicea, Centru de vaccinare comuna Botoroaga, Centru de vaccinare comuna Cervenia, Centrul de vaccinare comuna Olteni, Centru de vaccinare comuna Plosca și Centrul de vaccinare comuna Talpa

Autoritățile transmit că vaccinarea este gratuită și voluntară, iar informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

Vaccinarea este o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte măsuri în vigoare: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.