Social

Aproape 1.300 de teleormăneni şi-au declarat cardurile de sănătate pierdute

CARD DE SANATATE - POSTA ROMANACasa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Teleorman a înregistrat numeroase cereri de eliberare a unui nou card de sănătate, după ce titularii l-au declarat pierdut, în diferite circumstanţe, pe cel primit iniţial.

În schimbul a 15,5 lei, cei peste 1290 de teleormăneni care şi-au declarat pierdut cardul vor primi duplicatul prin Poştă, până atunci urmând să beneficieze de servicii medicale în baza unei adeverinţe eliberate de CJAS Teleorman.

“Asiguraţii nu declară şi nici nu sunt obligaţi să spună în ce condiţii au pierdut cardurile de sănătate, însă există şi cazuri în care, probabil din greşeală, au fost aruncate la coşul de gunoi. Mulţi spun că le-au aruncat cu plicurile de la facturi, din neatenţie, alţii le-au ars cu alte hârtii, iar alţii spun că le-au pus bine şi nu îşi aduc aminte unde le-au pus şi s-au grăbit să le declare pierdute, de teamă că nu vor mai beneficia de servicii medicale”, a declarat Mihaela Popa, purtător de cuvânt al CAS Teleorman. De altfel, mulţi dintre cei 1.294 de teleormăneni care au depus cereri pentru eliberarea unui duplicat s-au dus ulterior la CAS pentru a spune că au găsit cardurile, însă odată declarat pierdut, cardul nu mai poate fi utilizat, acesta devenind invalid şi nu va mai putea fi activat niciodată.

Până la eliberarea noului document, care se face în termen de 30 de zile de la data depunerii solicitării pentru eliberarea duplicatului, asiguraţii beneficiază de servicii medicale în baza unei adeverinţe eliberate de CAS a cărei valabilitate este de 2 luni. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.