Eveniment

APM Teleorman marchează Ziua Dunării prin două evenimente, în cele două oraşe riverane Dunării

sturioniAnul acesta, evenimetele ce se vor desfăşura cu ocazia Zilei Dunării sunt dedicate promovării şi protecţiei sturionilor, din dorinţa de a informa populaţia asupra faptului că, din cauza pescuitului ilegal şi excesiv, multe specii de sturioni sunt ameninţate cu dispariţia.
În acest an, “Fii activ pentru a sturioni!” este motto-ul care va evidenţia protecţia habitatului, migraţia peştilor şi a braconajului care a condus sturionii din Dunăre la un pas de dispariţie, potrivit unui comunicat remis de Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman. Pescuitul ilegal, în special pentru caviar, reprezintă principala ameninţare directă la adresa supravieţuirii sturionilor din Dunăre, însă nu pot fi neglijate nici alte ameninţări, cum ar fi distrugerea habitatului şi întreruperea rutelor de migraţie, iar pescuitul excesiv reprezintă, de asemenea, o ameninţare directă pentru supravieţuirea sturionilor din Dunăre, deoarece, din cauza ciclului de viaţă lung şi al maturizării târzii, populaţiile de sturioni au nevoie de mulţi ani pentru a se reface, ciclul de viaţă al unui sturion fiind chiar şi de 100 de ani.

Cum Teleormanul este judeţ dunărean, fluviul străbătând teritoriul printr-un municiupiu, Turnu Măgurele şi prin oraşul Zimnicea, Ziua Dunării va fi marcată şi prin organizarea unor evenimete. Localităţile unde se vor desfăşura evenimentele organizate de APM Teleorman, care vor marca cea de-a zecea aniversare a Dunării, sunt cele două oraşe riverane Dunării. Astfel, Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman, alături de Primăria municipiului Turnu Măgurele, desfăşoară vineri, 28 iunie, o întrecere sportivă de kaiac-canoe pe fluviu, cu participarea elevilor Clubului Sportiv Şcolar Turnu Măgurele, secţia Kaiac-Canoe.

Sâmbătă, 29 iunie, evenimetul va fi marcat şi la Zimnicea printr-o croazieră cu şalupa pe Fluviul Dunărea. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.