Economie

Aplicaţia aici.gov.ro, folosită, de la 1 mai, pentru depunerea documentelor necesare obținerii șomajului tehnic

Începând de vineri, 1 mai, documentele pentru obţinerea şomajului tehnic se vor depune prin aplicaţia aici.gov.ro, anunţă Ministerul Muncii. Prin acest demers se are în vedere asigurarea unei procesări mai rapide a documentelor, precum și o evidenţă mai bună a actelor transmise. De asemenea, în acest mod va fi facilitat accesul la formularele ce trebuie completate.

”Documentele necesare pentru obţinerea şomajului tehnic, vor fi transmise, începând de vineri, 1 mai 2020, prin Registratura electronică pusă la dispoziţie de Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, https://aici.gov.ro/home”, transmit reprezentanții Ministerului Muncii.

Cererile vor fi editate în format inteligent pentru a ajuta angajatorii să calculeze indemnizaţia solicitată şi vor fi limitate erorile cu privire la datele firmei, numărul contului bancar, CNP, etc.

Prin aplicaţia aici.gov.ro vor fi transmise atât documentele pentru plăţile făcute prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), cât şi pentru cele care sunt gestionate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.