Economie

APIA Teleorman / 82.7% din cererile depuse de beneficiarii ajutorului de stat în sectorul bovin au fost procesate

În această perioadă, la nivelul APIA Teleorman este în curs de finalizare activitatea de control administrativ care se desfășoară pentru cererile depuse în baza prevederilor OUG nr. 58/2021 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor de animale din sectorul bovin în anul 2021. Printre ultimele verificări effectuate înprezent de APIA este si cea privind respectarea condițiilor de eligibilitate, respectiv aceea că potențialii beneficiari nu trebuie să se regăsească în una dintre situațiile“reorganizare / lichidare sau faliment la data de 31 decembrie 2019”.

Conform informațiilor transmise de reprezentanții APIA Teleorman, la data de 30 august, în județ au fost depuse 1148 de cereri dintre care au fost procesate 950, reprezentând un procent de 82.7%.

În cazul în care, în urma tuturor controalelor efectuate de APIA, se constată nerespectări de către beneficiari a criteriilor de eligibilitate, aceștia sunt obligați la restituirea contravalorii ajutorului de stat în sectorul bovin acordat prin OUG nr. 58/2021, la care se adaugă dobânzi și penalități de întârziere, calculate de la data încasării acestuia, până la data recuperării integrale.

Solicitantul poate retrage cererea de solicitare a ajutorului de stat în sectorul bovin prin completarea Formularul de retragere a cererii de solicitare a ajutorului de stat în sectorul bovin, integral, în orice moment până stabilirea efectivului eligibil.

Plata ajutorului de stat în sectorul bovin se efectuează până la data de 31 decembrie 2021, în baza cererilor autorizate la plată de către centrele locale/județean APIA.

Nu se acordă plăți ulterior datei de 31 decembrie 2021 dacă se constată că acestea nu au putut fi efectuate din cause imputabile beneficiarului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.