Economie

APIA începe plăţile în avans pentru fermierii care au depus cereri unice de plată

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură începe, miercuri, 16 octombrie, plăţile în avans pentru fermierii care au depus cereri unice de plată pentru campania agricolă din 2019, acțiunea urmând să se încheie pe 30 noiembrie, potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții instituției.

Banii sunt alocaţi pentru dezvoltarea sectorului agricol românesc, însă nu toţi fermierii primesc aceleaşi sume, plata fiind diferenţiată în funcţie de suprafeţe, cultură şi rezultatele verificărilor în teren. Au depus cereri pentru a beneficia de plăţi peste 800.000 de fermieri din întreaga ţară, pentru o suprafaţă declarată de aproape 10 milioane de hectare.

Judeţele cu cele mai multe cereri înregistrate sunt Suceava, Dolj, Bihor, Maramureş şi Botoşani, iar judeţele cu cele mai mari suprafeţe solicitate la plată sunt Timiş, Constanţa, Teleorman, Dolj şi Călăraşi.

În comparaţie cu anul trecut, numărul solicitărilor a scăzut uşor, în timp ce suprafaţa agricolă a crescut, fapt ce confirmă tendinţa de comasare a suprafeţelor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.