Economie

APIA eliberează adeverinţe pentru fermierii din sectorul zootehnic care vor să acceseze credite

apiaAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că începând din această săptămână eliberează adeverinţe pentru beneficiarii Măsurii 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – pachet b – păsări, care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la Băncile care au încheiat Convenţii cu Agenţia.

Creditele oferă producătorilor agricoli posibilitatea utilizării de resurse financiare, necesare activităţilor curente, până la efectuarea, de către APIA, a plăţii primelor pe exploataţie şi pe cap de animal la care sunt îndreptăţiţi potrivit prevederilor legale.

Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă de înregistrare a fermierului prin care confirmă ca beneficiarul a depus cererea de plată pentru ANT – sectorul zootehnic la specia bovine pentru anul 2014, că s-au efectuat verificările privind datele din cererea de solicitare a ANT, sector zootehnic, până la data emiterii adeverinţei, conform reglementărilor în vigoare, precum şi numărul de animale solicitate pentru schema decuplată de producţie în sectorul carne prima pe cap de animal.

De asemenea, în adeverinţă se precizează că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii adeverinţei şi că beneficiarul a ataşat cererii toate documentele prevăzute de legislaţia în vigoare Conform Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 1456/25.09.2014, suma cuvenită pentru beneficiarii de ANT, în sector zootehnic, schema decuplată de producţie în sectorul carne bovine este de 300 lei/cap. (C.P).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.