Economie

APIA eliberează adeverinţe pentru fermieri, Măsura 215

porci-fermaAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că eliberează adeverinţe pentru beneficiarii Măsurii 215 –Plăți privind bunăstarea animalelor –pachet a – porcine, sesiunea I de depunere -anul IV de angajament care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la Băncile care au încheiat convenţii cu Agenţia.

Fondul de  Garantare a Creditului Rural  IFN – SA şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii garantează creditele acordate de bănci fermierilor, în cadrul acestui tip de convenţie, preciează APIA prin intermediul unui comunicat.

Toate convenţiile încheiate între Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Bancă şi Fondul de Garantare vor fi postate pe site-ul APIA la adresa www.apia.org.ro.

Potrivit convenţiilor încheiate, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA va elibera adeverințe pentru beneficiarii Măsurii 215 –Plăți privind bunăstarea animalelor –pachet a –porcine, sesiunea I de depunere -anul  IV de  angajament, prin care confirmă faptul că solicitantul a depus, în perioada 16  iulie – 16  august  2015, cerere  de plată pentru măsura specificată.

Suma înscrisă în adeverinţă reprezintă 30%  din  valoarea  sumei  solicitate în  cererea  de  plată an  IV  de angajament, sesiunea I de depunere. În conformitate cu prevederile Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 703/23.07.2013 privind aprobarea condițiilor în care se vor încheia Convențiile dintre instituțiile financiare  bancare și nebancare și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, în vederea finanțării de către acestea a activităților curente ale beneficiarilor plăților derulate prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Banca trebuie sa respecte nivelurile costurilor aferente acordării  creditelor  pentru  beneficiarii plăților directe, astfel încât dobânda finală aplicată beneficiarului nu poate depăși ROBOR 6M + 4%, iar comisioanele aferente creditului să fie în limita de 1%. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.