Economie

APIA a început plăţile în avans pentru anul 2019/ Peste 12.000 de cereri, autorizate la plată în Teleorman, în primele zile de la debutul Campaniei

În primele cinci zile de la debutul Campaniei de plăți în avans pentru anul 2019, suma autorizată la plată a fost în valoare de 499.881.846 euro, la nivel național, informează reprezentanții APIA. Campania de plăți în avans va continua până pe data de 30 noiembrie, fermierii urmând să primească în conturi 70% din subvenția pe suprafața agricolă și 85% din plățile compensatorii.

La nivelul județului Teleorman, până luni, 21 octombrie, au fost autorizate la plată 12.277 de cereri din totalul de 16.398, urmând ca în conturile fermierilor să ajungă suma de 30.097.348 euro.

Banii sunt alocaţi pentru dezvoltarea sectorului agricol românesc, însă nu toţi fermierii primesc aceleaşi sume, plata fiind diferenţiată în funcţie de suprafeţe, cultură şi rezultatele verificărilor în teren. La nivel național, au depus cereri pentru a beneficia de plăţi peste 800.000 de fermieri din întreaga ţară, pentru o suprafaţă declarată de aproape 10 milioane de hectare.

Judeţele cu cele mai multe cereri înregistrate sunt Suceava, Dolj, Bihor, Maramureş şi Botoşani, iar judeţele cu cele mai mari suprafeţe solicitate la plată sunt Timiş, Constanţa, Teleorman, Dolj şi Călăraşi.

În comparaţie cu anul trecut, numărul solicitărilor a scăzut uşor, în timp ce suprafaţa agricolă a crescut, fapt ce confirmă tendinţa de comasare a suprafeţelor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.