Eveniment

Apelurile la ambulanţă, în creştere cu peste 20%

ambulanta1Numărul teleormănenilor care au chemat ambulanţa la sfârşitul săptămânii trecute a fost de circa 430 de persoane, cu peste 20% mai multe ca săptămâna anterioară. Potrivit asistentului şef al Serviciului de Ambulanţă Teleorman, Cristian Popescu, cele mai multe solicitări au venit din partea persoanelor cu afecţiuni cardiace, hipertensiune arterială sau pentru accidente vasculare cerebrale.

Durerile abdominale sau de spate au fost, de altfel, în topul urgenţelor la salvare, dar odată cu încălzirea vremii, în acest week-end s-au petrecut şi destul de multe accidente casnice, precum şi câteva cazuri de violenţe comise pe fondul consumului de alcool. De altfel, vremea frumoasă este şi un bun prilej de ieşit prin parcuri şi la iarbă verde, dar şi prielnică muşcăturilor de insecte. Astfel, 5 persoane au solicitat ambulanţa la sfârşitul săptămânii pentru muşcături de animale şi înţepături de insecte.

Circa 60 de persoane au cerut ajutorul ambulanţierilor pentru dureri abdominale sau de spate, peste 30 de persoane au acuzat dificultăţi de respiraţie, alte 32 dureri de cap, iar peste 30 de copii au fost prezentaţi camerelor de gardă ale spitalelor cu răceli, semn că intrăm în plin sezon al virozelor şi gripei. Alte solicitări la ambulanţă au fost pentru aproximativ 30 de cazuri de sicope, 5 teleormăneni care au ajuns la spital cu alergii, alte 4 persoane aproape în comă alcoolică, iar alte 10 persoane, au încercat să se sinucidă. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.