Eveniment

Aparatul RT-PCR achiziționat de Consiliul Județean va putea lucra 150 de teste zilnic

La finalul lunii martie, conducerea Consiliului Județean anunța că a fost achiziționat un aparat RT-PCR, care va fi folosit pentru lucrarea probelor prelevate de la persoanele suspecte de infecție cu noul coronavirus, astfel încât timpii de primire a rezultatelor să fie unul mai mic decât în cazul în care acestea sunt trimise la centre din capitală. Sistemul RT-PCR va putea fi utilizat în curând, potrivit conducerii CJ Teleorman, care precizează și că în primă fază vor fi achiziționate 1.500 teste urmând ca, ulterior, să fie făcute achiziții pentru teste în funcție de necesar.

Miercuri, președintele CJ Teleorman, Dănuț Cristescu a anunțat că aparatul RT-PCR “care a fost achiziționat de Spitalului Județean de Urgență Alexandria în data de 31 martie 2020, va putea fi utilizat cu avizul medicilor, urmând recomandările specialiștilor din sistemul sanitar (preț de vânzare-130.000 lei)”.

Potrivit președintelui CJ Teleorman, alături de aparatul RT- PCR, vor fi părți integrate în sistem o serie de alte echipamente achiziționate în aceeași perioadă, respectiv: un agitator magnetic pentru sistemul PCR( valoarea de achiziție de 2.804 lei), o hotă PCR(9.798 lei), aparate frigorifice necesare sistemului PCR (congelator, 39.000 lei și combină frigorifică, 33.390 lei), centrifuge de laborator (cu răcire -35.308 lei, tip minispin – 3.977 lei), extractor automat acizi nucleici (123.406 lei).

La aceste achiziții se adaugă și 1.000 teste rapide COVID-19 AgRespi-Strip care vor fi folosite la testarea personalului din spital, kituri genotipizate și diverse alte materiale specifice.

Capacitatea noului aparat este de 150 teste pe zi, funcționează automat și prezintă riscuri minime de infectare a personalului din laborator, transmite Dănuț Cristescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.