Eveniment

APA SERV SA – COMUNICAT DE PRESĂ

Urmare a articolelor apărute în presă, ce fac referire la calitatea apei potabile din municipiul Alexandria, vă transmitem oficial punctul de vedere al SC APA SERV SA:

Amoniul în apa alexăndrenilor este prezent încă de la înfiinţarea fronturilor de captare (1972-1975), concentraţia acestuia în apă variind de la an la an, valoarea aceastuia fiind în creştere, aspect întâlnit în toate judeţele preponderent agricole.

Conform Ministerului Sănătăţii, amoniul este un parametru de calitate (alături de Calciu, Magneziu etc.), acesta NEAVÂND efect nociv asupra populaţiei, se impune respectarea strictă a indicatorilor de calitate, a căror depăşire are repercusiuni asupra calităţii apei.

Deşi amoniul este prezent în apa potabilă în concentraţii mai mari, NICIODATĂ NU A FOST PUSĂ ÎN PERICOL SĂNĂTATEA POPULAŢIEI, PARAMETRII CHIMICI DE CALITATE (NITRIŢI, NITRAŢI) NEDEPĂŞIND VALORILE ADMISE DE LEGE. De asemenea, niciodată nu s-au înregistrat în reţeaua publică parametrii microbiologici (enterococi, e-coli etc).

Din buletinele de analiză furnizate de DSP Teleorman, niciodată nu s-au înregistrat depăşiri ale indicatorilor ce pun în pericol sănătatea populaţiei, valoarea medie a concentraţiei de amoniu fiind de 3,2 mg/l, valoarea acestuia nefiind depăşită de 10 ori, cum se face vorbire în articolul apărut în presă.

FACEM MENŢIUNEA CĂ PÂNĂ LA DATA DE 31.12.2015, VALOAREA PARAMETRULUI AMONIU NU AVEA LIMITĂ SUPERIOARĂ, ACEASTA APĂRÂND ODATĂ CU OBLIGAŢIA CONFORMĂRII LA LEGISLAŢIA EUROPEANĂ.

Având în vedere că APA SERV are obligaţia remedierii neconformităţilor apărute în municipiul Alexandria, am prevăzut în noul proiect din fonduri europene (POIM) lucrări cu scopul conformării calităţii apei la directivele europene, în valoare de aproximativ 5,6 milioane euro.

ASIGURĂM POPULAŢIA CĂ APA FURNIZATĂ NU PUNE ÎN PERICOL SĂNĂTATEA CONSUMATORULUI ŞI POATE FI CONSUMATĂ.

DIRECTOR GENERAL,

ing. GURBAN MARIUS CIPRIAN

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.