Eveniment

Apa de la izvorul de peste Vedea, “otrăvită” cu E.coli

Apa de la izvorul de peste Râul Vedea, din zona pasarelă, de unde atât alexăndrenii, cât și locuitorii din localitățile limitrofe se aprovizionează, nu este potabilă, anunță municipalitatea, analizele de laborator efectuate indicând prezența bacteriei E.coli, care poate provoca infecții intestinale grave.

Anunțul a fost făcut de Primărie în repetate rânduri, în acest sens fiind pusă și o pancartă în apropierea izvorului, prin care cetățenii sunt avertizați că apa nu este potabilă, însă aceasta dispare de fiecare dată, iar numărul celor care vin să se aprovizioneze este, încă, foarte mare.

Încă de la depistarea bacteriei E.coli în analiza de laborator, reprezentanții municipalității fac demersurile necesare pentru a soluționa problema, astfel încât cetățenii să se poată aproviziona din nou cu apă de băut de la izvorul de peste Vedea, însă procesul se dovedește unul anevoios.

Escherichia coli (E.coli) este o bacterie care trăieşte în intestinele oamenilor şi ale animalelor. Majoritatea infecţiilor cu E.coli nu sunt dăunătoare, bacteriile fiind o parte importantă a tractului intestinal uman. E.coli poate fi însă patogen, ceea ce înseamnă că poate cauza stare de rău: diaree sau stare de rău în afara tractului intestinal (infecţii ale tractului urinar, pneumonie sau alte boli).

Tipurile de E.coli care pot cauza diareea pot fi transmise prin apă sau mâncare contaminată, dar şi prin contactul cu animalele sau persoanele contaminate.

Persoane de orice vârstă pot fi afectate de infectarea cu E.coli. Copiii foarte mici sau vârstnicii sunt cei mai predispuşi la boli severe cauzate de această infecţie şi sindromul hemolitic uremic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.