Social

Anul școlar nu va fi înghețat/ Bacalaureat și Evaluare națională fără materie din semestrul al doilea

Probele pentru examenul de Bacalaureat și Evaluarea națională ar putea fi organizate în luna iulie și nu vor conține materie din semestrul al doilea, a declarat, marți, ministrul Educației, Monica Anisie.

De asemenea, simulările evaluărilor naţionale, evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a şi olimpiadele naţionale au fost anulate, a mai anunțat Monica Anisie.

“Programa nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea. Conform informărilor primite de la CNSSU, am emis un ordin de ministru prin care am anulat simulările evaluărilor naţionale, evaluările pentru clasele a II-a IV şi a VI-a şi olimpiadele naţionale”, a declarat Monica Anisie.

În ceea ce privește reluarea cursurilor, data exactă se va stabili în funcţie de evoluţia pandemiei şi măsurile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Pentru moment, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgenţă şi asigurarea tuturor măsurilor ca elevii, studenţii şi cadrele didactice să fie în siguranţă.

Situaţia şcolară a elevilor se va încheia cu cel puțin două note, la care se va adăuga nota din teză, acolo unde este cazul.

De asemenea, potrivit ministrului Educației, subiectele tezelelor pentru al doilea semestru vor fi concepute doar din materia studiată până pe data de 11 martie, când au fost suspendate cursurile în unitățile de învățământ.

Totodată, admiterea la facultate se va organiza după susținerea examenului de bacalaureat, iar admiterea la masterat sau doctorat după examenul de licență sau disertație.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.