Politic

Anul electoral 2016 găseşte scena politică teleormăneană un pic… confuză

Că PSD nu traversează cea mai bună perioadă din istoria sa, nu mai este un secret pentru nimeni. Orizontul nu pare unul tocmai senin, în condiţiile în care Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul şi, chiar fără să fie definitivă, sentinţa judecătorilor l-a determinat pe strategul ultimelor campanii ale social-democraţilor să facă, deşi numai oficial, un pas în spate. În acest sens, sunt voci social-democrate care spun că PSD este vizibil destabilizat de decizia baronului de Teleorman de a-şi da demisia din funcţia de conducere din partid. Mai mult, nici încercarea de a face altfel de politică în PSD nu este privită cu ochi buni de mare parte a social-democraţilor. Astfel că, nici medierile, nici întâlnirile de lucru şi nici evenimentele cu caracter social nu sunt pe placul membrilor PSD din vechea gardă.

La PNL, lucrurile sunt numai lapte şi miere, dacă sunt luate în calcul numai declaraţiile oficiale ale celor doi copreşedinţi, Costel Barbu şi Eugen Pîrvulescu. Fuziunea merge ca unsă, securea războiului între cele două foste formaţiuni politice a fost îngropată definitiv, prioritare fiind alegerile locale şi mai apoi cele generale din 2016. Problema apare însă prin organizaţiile locale, unde liberalii, cei vechi, şi democrat-liberalii nu prea sunt de acord cu poziţia oficială. Şi, cum îi stă bine unui partid în care domneşte democraţia, rufele sunt spălate în familie, iar nemulţumirile sunt exprimate în cadrul şedinţelor. Ici-colo însă, câte un democrat-liberal mai răzvrătit se plânge ba de atitudinea superioară afişată de Eugen Pîrvulescu, ba de tendinţa de acaparare a puterii de către vechiul PNL, ba de jocurile de culise făcute chiar în interiorul PDL. Ba mai mult, se pare că ceea ce se vrea dreapta unită nu e pe placul multor democrat-liberali, în rândul acestora fiind voci care susţin că alegerile locale din 2016 nu-i va prinde pe listele PNL.

Aşadar, cu un PSD cu probleme, un PNL în chinurile facerii şi un PP-DD un pic… reţinut, oferta este cam săracă. Rămâne însă ca alternativă „interesul naţional”, ca de obicei pe poziţii şi cu planuri mari pentru viitor. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.