Eveniment

Anul acesta, Parada Europei se va desfășura la Zimnicea

“Parada Europei”, evenimentul în cadrul căruia fiecare liceu din judeţ reprezintă într-un mod inedit şi cât mai original câte o ţară membră a Uniunii Europene, B.R.I.C.S. şi S.U.A., se va desfăşura sâmbătă, 11 mai, la Zimnicea. Potrivit anunțului făcut de primarul Petre Pârvu, pe site-ul Primăriei, liceele participante vor afla, săptămâna viitoare, în urma tragerii la sorți, ce țări vor reprezenta în cadrul evenimentului.

“Zimnicea va găzdui anul acesta Parada Europei, la 5 ani de la precedentul eveniment găzduit de orașul nostru. Ediția de anul acesta, a 13-a, va avea loc pe data de 11 mai, la fel ca și în urmă cu 5 ani. Autoritățile orașului au îmbrățișat ideea ca Zimnicea să fie gazda de anul acesta a Paradei Europei, un eveniment de maximă importanță pentru județul Teleorman. Pregătirile vor începe de săptămâna viitoare, pentru ca totul să fie pregătit la standardele cele mai înalte în ziua evenimentului, care va avea loc în zona centrală a orașului, pe strada Mihai Viteazul”, se arată în anunțul Primăriei Zimnicea.

Parada Europei este un eveniment dedicat zilei de 9 Mai şi are o tradiţie la nivelul judeţului Teleorman de peste un deceniu, este considerată ca fiind o sărbătoare a renaşterii şi a promovării idealurilor de libertate, demnitate, unitate, a promovării marii familii europene și a evenimentelor importante din istoria și cultura unor ţări europene, dar nu numai.

Evenimentul are drept principal obiectiv stimularea participării tinerilor teleormăneni la evenimentele comunităţii locale şi la acţiuni interactiv-educative, cu scopul creşterii responsabilizării faţă de valorile şi tradiţiile naţionale, europene şi universale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.