Social

Anul acesta, beneficiarii alimentelor de la UE vor primi cupoane pentru ridicarea acestora

Monica DUMITRESCU

Începând din acest an, ajutoarele alimentare acordate de Uniunea Europeană se vor distribui persoanelor cu venituri reduse pe baza unor cupoane pe care beneficiarii le vor primi acasă. Tichetele, fără valoare financiară, vor fi inscripţionate cu numele persoanei, CNP, componenţa coşului alimentar şi data de valabilitate. Acestea vor ajunge la beneficiari până la sfârşitul lunii octombrie.

Faţă de anul trecut, pachetele vor conţine cantităţi mai mici de făină şi mălai, dar mai multe conserve de carne, ulei, zahăr şi paste făinoase. Nu se vor mai acorda roşii în bulion, miere şi zacuscă. Ministerul Fondurilor Europene, cel care va răspunde de acum înainte de ajutoarele alimentare, va organiza licitaţia pentru alimente pe câte 2-3 judeţe, pentru a evita sincopele, în caz de contestaţii. Au dreptul la ajutoare europene cei care au venit minim garantat, persoanele cu handicap, pensionarii şi şomerii cu venituri sub 400 de lei pe lună.

De la anul, vor fi distribuite pachete de două ori pe an, iar copiii din familiile beneficiare vor primi şi rechizite şcolare şi ghiozdane.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.