Sport

Antrenorul Nedelcu are în palmares titlul naţional şi zeci de jocuri în Europa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUnul din cei mai experimentaţi sportivi pe care i-a avut echipa Handbal Teleorman Alexandria în cei şase ani de existenţă este actualul antrenor-jucător Georgian Nedelcu. Considerat unul din jucătorii foarte disciplinaţi, care s-au evidenţiat în carieră prin modul în care a înţeles şi a respectat sportul pe care l-a practicat cu plăcere, Nedelcu este unul din cei mai reprezentativi sportivi ai generaţiei sale (născut pe 23.04.1977). A plecat de jos, de la nivel de juniori, la Moreni, ulterior a făcut pasul către prima ligă şi acolo a cunoscut cele mai mari satisfacţii ca sportiv. “Despre cariera mea ar fi mult de vorbit. Am jucat mai bine de zece ani la prima ligă, am jucat în cupele europene, am reuşit să câştig titlul naţional cu Minaur Baia Mare! Consider că am o carieră de sportiv cu care să mă pot mândri”, a spus, în câteva cuvinte, Georgian Nedelcu despre cariera sa.

Cel mai important moment al carierei de sportiv, pentru Nedelcu a fost titlul naţional, obţinut cu echipa din Baia Mare, în 1998; însă, aşa cum spune acum, au fost multe momente frumoase, pe care nu poate să le uite. “Când am câştigat titlul naţional, cu Minaur Baia Mare, am avut o sezaţie, deosebită, mai ales că eram destul de tânăr la vremea respectivă. Îmi aduc aminte însă un moment foarte frumos, de la Sighişoara, unde jucam finala Cupei României, cu HCM Constanţa, iar când am ajuns la sală, peste 1000 de suporteri veniţi din Baia Mare, ne încurajau, ne susţineau, a fost un lucru deosebit, m-am simţit într-adevăr sportiv! Dar au mai fost şi alte momente în carieră, consider că în viaţa oricărei sportiv de performanţă sunt asemenea momente”, a mai spus jucătorul Georgian Nedelcu.

Acesta a jucat aproape în fiecare sezon şi în cupele europene (pentru Minaur Baia Mare, HC Baia Mare, Fibrex Săvineşti), a cochetat cu lotul naţional de tineret, însă n-a avut şansa să îmbrace tricoul primei echipe a României. “În anul 2000 am plecat în Italia, unde am jucat câteva sezoane, iar această plecare m-a îndepărtat de echipa naţională. Acesta este, poate, singurul regret al carierei mele, în rest nu mă pot plânge, am fost ferit de accidentări, însă nici n-am făcut abuzuri, am căutat să menţin un stil de viaţă optim pentru a putea face performanţă!”, a mai spus antrenorul-jucător al echipei Handbal Teleorman Alexandria.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.