Sport

Antrenorul Gabriel Lungu, mulţumit de evoluţia echipei la baraj – “Grupul a făcut diferenţa!”

lunguDespre meciul de baraj, pentru promovarea în Liga a 4-a, dintre Astra Plosca şi AS Vităneşti, se pot face multe comentarii, dar cel mai important este faptul că echipa din Plosca a reuşit să se impună în final cu 2-0. Totuşi, acel joc, care a fost la îndemâna adversarilor din Vităneşti, a avut două momente psihologice, ambele trecute cu bine de cei din Plosca, sau mai bine spus, negestionate corect de aversari. Primul a fost în min. 18, când portarul Puşcaciu este eliminat şi lasă pe Astra în 10 jucători, dar R. Streche nu îl învinge pe portarul “de ocazie” L. Constantin, intrat în poartă, din lovitură de la 11 metri! Al doilea moment al jocului a fost la pauză, când echipa din Plosca a mers la vestiare, s-a odihnit, antrenorul Lungu a vorbit cu jucătorii şi i-a încurajat, în timp ce echipa din Vităneşti a rămas pe teren, la peste 30 de grade Celsius, unii jucători şi-au reproşat între ei nereuşitele reprizei, iar pauza, în loc să fie un prilej de refacere, a fost un motiv de stres, emoţional.

Acest lucru l-a speculat în repriza secundă antrenorul din Plosca, Gabriel Lungu. “Le-am spus jucătorilor mei să fie calmi, să fie concentraţi, pentru că putem câştiga acest joc, dacă nu greşim decisiv. Probabil că ei se aşteptau să îi cert, pentru eroarea de la penalti, dar şi ocaziile pe care le-au avut adversarii, dar eu le-am cerut linişte şi atenţie în teren. Totuşi, meciul l-a câştigat grupul nostru, neavând individualităţi importante, cred că dorinţa şi forţa grupului au făcut diferenţa!”, a spus experimentatul antrenor Lungu, care a recunoscut faptul că nu se aştepta ca evoluţia portarului de conjunctură să fie atât de exactă.

Partea secundă a barajului de promovare a fost una diametral opusă primei reprize; Plosca, deşi în zece jucători, a dominat şi fizic, dar mai ales tactic, mijlocul terenului, iar adversarul, epuizat de ratări şi efortul depus, s-a tăiat după 60 de minute. Au urmat două goluri, unul în min. 62 (A. Burtea), al doilea în min. 73 (I. Albu), iar victoria a revenit, pe merit celor din Plosca. Un lucru a mai ţinut să evidenţieze antrenorul Gabriel Lungu, referitor la acest joc: “Vreau să spun că în această echipă am reuşit să promovăm un număr de cinci-şase jucători aflaţi încă la vârsta junioratului, iar patru dintre aceştia s-au aflat în teren la acest joc de baraj. De aceea am avut prima repriză mai slabă, unii s-au speriat, iar presiunea jocului s-a resimţit, dar, în final au reuşit să câştige şi am reuşit ce ne-am propus, promovarea!”

Astra Plosca, echipă care a promovat în Liga a 4-a după câştigarea meciului de baraj, readuce fotbalul local ploscean în primul eşalon judeţean după opt ani de zile.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.