Sport

Antrenorul federal Viorel Moisil va superviza activitatea centrului de lupte din Vârtoape

Centrul de lupte din comuna Vârtoape a devenit realitate. Primul pas a fost făcut chiar pe parcursul acestei săptămâni, când, după realegerea în funcția de președinte al Federației Române de Lupte a lui Răzvan Pîrcălabu, în țară a început campania de activare a celor 50 de centre din mediul rural. În județul Teleorman, localitatea aleasă a fost Vârtoape, acolo unde a întreprins o vizită cunoscutul antrenor federal Viorel Moisil. Acesta a declarat, în exclusivitate pentru ziarul Teleormanul: ”Am găsit la Vârtoape exact ceea ce ne trebuie. Întreaga comunitate locală este deschisă pentru implementarea acestui frumos sport, luptele, cu toate cele trei variante olimpice: libere, greco-romane și feminin. Mă bucur că autoritățile locale, oamenii de sport, profesorii școlilor, părinții și copiii au venit în număr mare și demonstrează că alegerea noastră de a investi în Vârtoape este una excelentă. Am ferma convingere că aici se va munci foarte bine, deoarece am întâlnit oameni de calitate”.

Pentru început, Federația Română de Lupte va dota centrul de la Vârtoape cu o garnitură de saltele, iar Viorel Moisil va face naveta pe ruta București – Vârtoape și retur, pentru a coordona activitatea de selecție, inițiere și pregătire. De asemenea, în limita competențelor legale, Direcția pentru Sport și Tineret a județului Teleorman va acorda asistență de specialitate acestui proiect unicat pentru perioada contemporană a sportului teleormănean.

CS Vârtoape, club susținut atât de autoritățile locale cât și de investitori privați, are în Certificatul de Identitate Sportivă secția de lupte, așa că, sub aceste auspicii, după ce sportivii vor trece de etapa ABC-ului, se poate participa în competițiile naționale.

Ambele săli de sport vor putea găzdui antrenamente de lupte, la Vârtoape, însă cea principală, deoarece dotările permit, va fi cea din centrul comunei. Ne bucură această implicare și sperăm ca în curând să auzim despre CS Vârtoape la nivel național, prin intermediul unui sport care se practică încă din antichitate. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.