Eveniment

Antrenament specific al scafandrilor din cadrul ISU Teleorman, pe râul Vedea

Scafandrii din cadrul ISU Teleorman, împreună cu cei ai ISU Giurgiu, au executat joi, 31 octombrie, pe râul Vedea, în apropierea municipiului Alexandria, un antrenament specific prin care au fost urmărite aspectele ce țin de procedeele de căutare-salvare, verificarea echipamentului și securitatea salvatorilor.

Scafandrii teleormăneni sunt atestați să execute scufundări cu aer comprimat până la adâncimea de 40 de metri, autonom, respirând prin intermediul unui aparat de respirat subacvatic format dintr-o rezervă de gaze comprimate, stocată în butelii și detentor. Aceștia se poate mișca în orice direcție și pe orice distanță, nefiind legați fizic de suprafață printr-un furtun de alimentare cu aer.

Echipa de căutare-salvare în mediul acvatic din cadrul ISU Teleorman execută sub apă operațiuni de căutare și recuperare de obiecte și persoane aflate în mediul subacvatic, cercetează mediul subacvatic, culege și înregistrează informații legate de diverse obiective: construcții, instalații, ecosisteme, fundul apei etc, poate executa inspecții tehnice la corpul unor nave și, bineînțeles, scufundări pentru antrenament.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.