Eveniment

Antologia aniversară Marin Preda – “Vremea schimbării” – lansată la Biblioteca Județeană

Vineri, 9 decembrie 2022, începând cu ora 11.00, Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, lansează volumul “Vremea schimbării”, antologie aniversară Marin Preda, coordonată de Lia Nenciu, director al editurii Liane Books.

Cartea este un omagiu adus scriitorului teleormănean la celebrarea a 100 de ani de la nașterea sa, un mod de recuperare a culturii naționale Marin Preda pentru a fi adusă în fața publicului, urmare nevoii de actualizare a permanentei legături dintre om și locul său de baștină care a contribuit la formarea sa ulterioară, a elementului temporal în definirea personală, care transpare în opera lui Preda și se extinde spre continuatorii săi de azi, transmit reprezentanții instituției județene de cultură.

Cititorul are la dispoziție o expunere a operelor lui Marin Preda, realizată de Maria Mona Vâlceanu și contribuția a 18 autori, majoritatea din județul Teleorman, dar și din  județele: Vâlcea, Bacău, Sibiu.

În proză sau versuri, în stilul lui Marin Preda, autorii au urmărit în creațiile lor  de mare originalitate și spiritualitate o temă centrală  – Schimbarea.

Cititorii se pot bucura de talentul artistic al pictorului Mihai Cătrună care a realizat coperțile cărții, inclusiv portretele autorilor cuprinși în antologie.

La eveniment vor fi prezenți autorii: Emilia Stroe, Domnița Neaga, Eugenia Lucica Delcea, Rahela Barcan, Victor Albu, George Băicoianu, Iancu Bâță, Liviu Nanu, Ion Bunescu și Lia Nenciu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.