Eveniment

Ansamblul “Burnasul”, la Festivalul “Muzici și Tradiții”

În zilele de 21 și 22 iunie 2019,  Ansamblul “Burnasul” din cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, este invitat să participe la cea de a 13 ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București”.

Manifestare  cultural-artistică de amploare ce reunește ansambluri folclorice din China,  Serbia,  SlovaciaRepublica Macedonia de Nord și Ucraina, alături de ansambluri profesioniste și artiști români consacrați, evenimentul va aduce și în acest an în atenția publicului urban tradițiile autentice și cele mai frumoase  spectacole de folclor.

Ansamblul Profesionist “Burnasul” va reprezenta portul, dansul și cântecul popular teleormănean, atât la parada ansamblurilor folclorice, alături de peste 500 artiști, dar și într-un recital pe scena festivalului, amenajată în Parcul Izvor din Capitală.

Dansul Drăgăicilor, cântecele vechi teleormănene vor putea fi ascultate și admirate și în acest  an, Ansamblul ”Burnasul” fiind prezent neîntrerupt la acest festival  pentru al 13 lea an consecutiv, încă de la prima ediție, din anul 2007.

Diplomă de excelență, la Festivalul Național de Folclor ”Constantin Arvinte”, Iași

În urma participării la Festivalul Național de Folclor ”Constantin Arvinte” ce s-a desfășurat la Iași, în perioada  12-15 iunie 2019, artiștii Ansamblului de cântece şi dansuri  ’’Burnasul ’’ s-au bucurat de aprecierea publicului din Capitala culturală a țării, dar și de aprecieri venite din partea organizatorilor și a specialiștilor din domeniul folclorului prezenți la festival.

Prestația artistică a ansamblului  a fost răsplătită cu “Diplomă de excelență” pentru întreaga activitate desfășurată în slujba folclorului românesc, diplomă decernată de domnul Constantin Arvinte, o personalitate marcantă a culturii naționale, compozitor, folclorist, muzicolog  care, din cei 92 de ani de viață, o mare parte a pus-o în slujba muzicii, a folclorului tradițional.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.