Social

ANPC: slime-urile și laserele, jucării periculoase, neadecvate copiilor

Paul Anghel, director general ANPC, trage un semnal de alarmă în privința a două categorii de jucării foarte bine comercializate, dar extrem de periculoase pentru sănătatea copiilor. Deși comisarii de la Protecția Consumatorului au descoperit nereguli alarmante în privința acestor tipuri de jucării, ele au rămas în continuare printre cele mai îndrăgite, populare și recomandate în mediul online.

Produsele de tip slime pot provoca iritații grave în tubul digestiv, aceste jucării considerându-se periculoase. Există o tendință cu aceste produse, răspândită prin intermediul rețelelor de socializare în ultimii ani.

“Migrarea borului din slime este mare. Ingestia sau contactul cu o cantitate excesivă de bor poate dăuna sănătății copiilor. Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind siguranța jucăriilor și nici cu standardul european EN 71-3. Acest produs NU ESTE O JUCĂRIE adecvată copilului Dvs!!!

Produs notificat RAPEX (Produsele nealimentare periculoase depistate pe piața Uniunii Europene)”, a declarat directorul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului .

Paul Anghel a comentat și în legătură cu influența negativă pe care o poate avea o jucărie de tip laser: “Fasciculul laser este prea puternic. Vizualizarea directă a fasciculului laser poate provoca deteriorarea vederii. Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind siguranța generală a produselor și nici cu standardul european EN 60825-1. Acest produs NU ESTE O JUCĂRIE adecvată copilului Dvs!!! Produs notificat RAPEX (Produsele nealimentare periculoase depistate pe piața Uniunii Europene)”.

Totodată, Protecția Consumatorului recomandă cumpărarea de jucării doar din magazine sau raioane specializate, care îndeplinesc toate condițiile de vânzare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.