Eveniment

ANM: Vremea se răcește semnificativ / Ploi, ninsori moderate și vânt până sâmbătă după-amiază

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică cu interval de valabilitate: 19 ianuarie, ora 10 – 20 ianuarie, ora 17, fenomenele vizate fiind precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului, ce se vor manifesta în majoritatea regiunilor țării.

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în toate regiunile, iar în Muntenia și în zona Carpaților Orientali, local acestea vor fi moderate cantitativ (se vor acumula 10…15 l/mp și izolat peste 20 l/mp).

Vor fi ploi, care se vor transforma în ninsoare, din după-amiaza zilei de vineri (19 ianuarie), în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în nordul Moldovei, iar noaptea și în restul teritoriului. Se va depune strat de zăpadă.

Sâmbătă (20 ianuarie) va continua să ningă în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea, dar în general slab cantitativ.

Temporar vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze în general de 40…50 km/h, ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea scăzută.

Vremea se va răci semnificativ, vineri (19 ianuarie) în jumătatea de nord a țării, iar sâmbătă (20 ianuarie) și în restul zonelor.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.