Economie

Angajatorii din județ, luați la bani mărunți de ITM Teleorman în luna august

Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a derulat, pe parcursul lunii august, cinci campanii și șapte acțiuni, se arată într-un raport al instituției.

Potrivit sursei citate, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Securitate și Sănătate în Muncă au efectuat 49 controale pe linie de securitate şi sănătate în muncă la 49 angajatori din județ, au dispus 83 măsuri și au aplicat 83 sancțiuni contravenționale, respectiv 78 avertismente și 5 amenzi în valoare de 32.500 lei.

În perioada menționată, ITM Teleorman a înregistrat cinci accidente cu incapacitate temporară de muncă, un accident de muncă cu invaliditate și un incident periculos.

Pe de altă parte, inspectorii din cadrul Corpului de control relații de muncă au efectuat 91 de controale, în urma cărora 21 angajatori s-au ales cu contravenții. Au fost aplicate, astfel, 30 de sancțiuni, din care 18 amenzi în valoare de 228.800 lei și 12 avertismente.

Totodată, angajații din cadrul Compartimentului Contracte Colective de Muncă, Monitorizare Relații de Muncă au eliberat, pe parcursul lunii august, carnetele de muncă ale angajaților către angajatori sau direct titularilor, au  înregistrat cinci contracte colective de muncă și două acte adiționale, au înregistrat zilierii în programul informatic de monitorizare și evidențiere și au comunicat către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Teleorman Lista persoanelor apte de muncă și familiile beneficiare de ajutor social lunar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.