Eveniment

Angajați ai Spitalului Județean și Serviciului de Ambulanță, în izolare după ce-au intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus

Șapte cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgenţă Alexandria (SJUA) au intrat în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, după ce o bătrână care a fost internată în unitatea medicală a fost confirmată cu coronavirus, sâmbătă seară. Totodată, susțin surse din rândul oficialilor, nouă probe au fost prelevate de la tot atâția angajați ai Spitalului Județean de Urgență și trimise la București, urmând să fie primite rezultatele.

Alți nouă angajați ai Serviciului de Ambulanță sunt, de asemenea, în izolare la domiciliu, după ce au intrat în contact cu aceeași pacientă, precum și cu sora acesteia, și ea suspectă de infecție cu coronavirus. În cazul angajaților Serviciului de Ambulanță, susțin aceleași surse, nu au fost prelevate probe biologice.

În ultimele două zile, în spațiul public au apărut numeroase informații potrivit cărora mai mulți angajați ai Spitalului Județean de Urgență ar intra în auto-izolare, după confirmarea unui caz de infecție cu coronavirus.

Referitor la zvonurile apărute în spațiul public, managerul unității medicale preciza, încă de duminică, faptul că personalul medical care a intrat în contact cu bătrâna a fost echipat corespunzător și că nu a existat pericol de infectare pentru angajații spitalului. Mai mult, a explicat acesta, bătrâna a fost izolată tot timpul, iar traseele pe care femeia a mers, pe durata internării, au fost, de asemenea, izolate de restul pacienților și dezinfectate.

Cu toate acestea, duminică, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria a confirmat deschiderea unui dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, care vizează Spitalul Județean de Urgență Alexandria.

“În actul de sesizare s-a reținut că, în perioada 28-29.03.2020, cu ocazia acordării îngrijirilor medicale unei paciente din comuna Țigănești, județul Teleorman, confirmată ca fiind infectată cu Coronavirus, funcționarii publici din cadrul Spitalului Județean Alexandria nu au luat toate măsurile legale pentru a împiedica răspândirea acestui virus, fiind pusă în pericol sănătatea altor persoane – pacienți și cadre medicale”, au transmis procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

One Comment

  1. Toata tara va intra in izolare. Ma intreb cine va conduce ambulantele de azi? Se pare ca virusul asta exista in toata lumea. Aproape toti germanii testati au iesit pozitivi dar numai 1% au si simptome

    O boala ciudata. Daca da de un organism sanatos, nu face nimic, il foloseste ca o sursa de contaminare

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.