Social

Angajată a DGASPC Teleorman, concediată abuziv, obține câștig de cauză în instanță / Conducerea instituției, obligată să-i plătească despăgubiri

Situația de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman pare să fie una generatoare de controverse în serie. Aspectele cele mai neplăcute par să se lege, din ce în ce mai mult, de numele directorului interimar Florinel Dragomirescu; după ce, în urmă cu câteva luni, mai mulți angajați s-au trezit că trebuie să returneze banii încasați sub formă de drepturi salariale, pe întreaga durată a anului 2019, și pe care, ulterior, directorul i-a cerut înapoi, deși sporurile la salariu fuseseră acordate sub pixul său, după întregul scandal izbucnit în urma dezvăluirilor legate de situația deplorabilă în care se afla Centrul de Îngrijire și Asistență Olteni, și după alte și alte cazuri nu tocmai în regulă, numele instituției apare, din nou, într-o speță cu nuanțe deloc liniștitoare.

O angajată care a fost concediată de directorul Florinel Dragomirescu a considerat demersul ca fiind unul abuziv, drept pentru care s-a adresat instanței de judecată. Și, conform deciziei completului de judecată, angajata a avut dreptate, acțiunea acesteia fiindu-i admisă și dispoziția de concedire, anulată. “Admite acțiunea formulată de reclamantă împotriva pârâtei Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Teleorman. Anulează dispoziția de concediere emisă de pârâtă. Dispune reintegrarea reclamantei pe postul deținut anterior concedierii și obligă pârâta să plătească acesteia despăgubiri egale cu drepturile salariale cuvenite și neacordate, indexate, majorate și reactualizate, precum și a celorlalte drepturi de care ar fi beneficiat de la data încetării raporturilor de muncă și până la reintegrarea efectivă”, se arată în soluția dată de instanța de judecată.

Toate aceste evenimente care se întâmplă în cadrul DGASPC Teleorman sugerează ori o incompetență crasă la nivel managerial, ori intenții de răzbunare care nu par să aibă deloc legătură cu competențele profesionale ale unor angajați și nu fac decât să întărească și să justifice “încăpățânarea” consilierilor județeni liberali, care refuză de fiecare dată să voteze proiectul de hotărâre cu care Florinel Dragomiresu vine în ședințele Consiliului Județean Teleorman și prin care solicită aprobarea regulamentelor de funcționare și organizare ale aparatului direcției, centrelor rezidențiale și centrelor de zi aflate în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.

Aspectul este confirmat și de președintele liberalilor teleormăneni, senatorul Eugen Pîrvulescu, care a declarat că “Florinel Dragomirescu trebuie să plece acasă urgent. S-a dovedit de atât de multe ori că nu este un profesionist, că habar nu are cum să gestioneze o instituție extrem de imporantă și, mai mult decât atât, reiese clar că este un om răzbunător; din păcate, aplică această mentalitate revanșardă pe oameni tocmai în această perioadă dificilă. El vrea să restructureze instituția, vrea să dea afară angajații, în loc să-i protejeze, ca să se răzbune pe faptul că nu îi sunt aprobate așa-zisele proiecte de către consilierii liberali. Consider că, prin acest comportament, nu face decât să-și bată joc de angajați, de oamenii care, prin forța împrejurărilor, s-au trezit sub conducerea unui personaj cu grave lacune manageriale. O spun încă o dată, nu are ce căuta la conducerea unei instituții esențiale în județ și de care depind destinele foarte multor cetățeni. Conducerea Consiliului Județean Teleorman, care are în subordine DGASPC Teleorman, este obligată să analizeze la rece ceea ce se întâmplă sub umbrela proprie și să-l schimbe urgent pe Dragomirescu. În această perioadă, oamenii trebuie sprijiniți, nu dați afară în mod abuziv, nu obligați să umble prin instanțe pentru a-și câștiga dreptatea. Așa cum s-a văzut, instanța a repus-o în drepturi pe doamna concediată și a obligat instituția să-i plătească și despăgubiri. Asta nu vorbește, oare, de la sine despre competența și legitimitatea acestui individ?”, a declarat președintele PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu.

One Comment

  1. Da. Inculpatul da lecții…ce pregătire are inculpatul (infractor, trimis in judecată) sa decidă? Nu poate sa angajeze el oamenii lui pe acolo??? Ahaaaaa….

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.