Social

Anchete sociale în cadrul programului “Bani de liceu”

Monica DUMITRESCU

Până pe data de 23 octombrie 2016, vor fi efectuate anchete sociale în cadrul programul naţional de protecţie socială “Bani de liceu”, derulat de Minsterul Educaţiei, urmând ca lista beneficiarilor să fie publicată pe 28 octombrie. În intervalul 28 octombrie-2 noiembrie pot fi depuse contestaţii, care urmează să fie soluţionate până pe 6 noiembrie. Beneficiarii vor primi lunar o bursă în valoare de 180 lei.

Sprijinul financiar din cadrul programului “Bani de liceu” se acordă elevilor, care provin din familii în care venitul mediu lunar realizat pe ultimele trei luni pe membru este mai mic sau egal cu 150 lei, pe toată durata cursurilor, cei din clasa a XII-a beneficiind de aceşti bani inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat. Suportul financiar este condiţionat de prezenţa la şcoală, beneficiarii riscând să piardă ajutorul dacă acumulează mai mult de 20 de absenţe nemotivate într-o lună.

Anul trecut, în Teleorman au obţinut această bursă 1715 liceeni, numărul acestora fiind mai mic cu aproximativ 300 faţă de anul precedent, principalul motiv fiind scăderea populaţiei şcolare, nu creşterea venitului minim al familiilor elevilor.

În anul şcolar trecut, cei mai mulţi liceenii teleormăneni beneficiari ai bursei “Bani de liceu” au fost de la Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu”  din Roşiorii de Vede, unde au fost depuse 157 de cereri, Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” din Roşiorii de Vede, Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu”, unde au fost înregistrate câte 148 de cereri, şi Liceului Teoretic Videle, unde au fost înregistrate 139 de cereri. Peste 100 de cereri au fost înregistrate şi la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria şi Liceul Teoretic Olteni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.