Eveniment

Anchetă epidemiologică la Inspectoratul Școlar Județean Teleorman

UPDATE – a fost confirmat un al patrulea caz de infectare cu COVID-19 în rândul salariaților ISJ Teleorman și se mai așteaptă rezultatele altor două probe. În funcție de  acestea, DSP Teleorman va decide dacă activitatea tuturor celor 35 de anagajați se va desfășura în regim de telemuncă sau hotărârea va fi aplicată doar pentru compartimentele în care au fost cazuri pozitive. Deocamdată, pentru 3 zile, întreaga activitate a instituției se derulează online, au fost izolate cazurile pozitive, s-a luat măsura carantinării contacților și s-a dispus efectuarea unei dezinfecții generale.

 

La Inspectoratul Școlar Județean Teleorman activitatea este întreruptă în cursul zilei de astăzi, motivul fiind confirmarea a trei cazuri de infecție cu noul coronavirus. Din primele informații este vorba de persoane din birouri diferite, iar motivul suspendării activității în cadrul instituției este derularea activităților de dezinfecție, prin nebulizare, în întreaga clădire.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Teleorman, Stelian Cristea, a confirmat faptul că ancheta epidemiologică este în desfășurare, în funcție de rezultatul acesteia urmând a fi luată și hotărârea dacă activitatea va fi reluată în condiții normale sau dacă se va lucra în regim de telemuncă.

Informațiile au fost confirmate și de inspectorul școlar general, Iuliana Stancu, care a declarat că au fost respectate toate regulile și au fost luate toate măsurile care se impun în astfel de situații. Conform acesteia, cazurile au fost confirmate în cursul zilei de duminică, ulterior toate detaliile fiind transmise către instituțiile abilitate să ia decizii, în speță la secretarul de stat din Ministerul Educației, către Instituția Prefectului Județului Teleorman și către Direcția de Sănătate Publică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.