Economie

ANAF va trimite notificări către românii cu averi mari / Nou proiect de ordin ce vizează estimarea bogăției persoanelor fizice

Lucian Heiuș, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), a vorbit despre un nou proiect de ordin ce vizează stabilirea modului de estimare, de către instituție, a averilor mari ale românilor, atât de pe teritoriul țării, cât și din afară.

Estimarea averii se realizează pe baza informațiilor și datelor stocate de ANAF, în ceea ce privește bunurile mobile și imobile deținute, activele financiare deținute, averea reprezentând suma valorilor aferente tuturor acestor elementele patrimoniale.

Direcția Generală Control Venituri Persoane Fizice (DGCVPF) are competența de a stabili cine anume face parte din grupul persoanelor fizice cu averi mari, iar ANAF trimite notificări de înștiințare către acestea. Notificarea propriu-zisă va cuprinde informații referitoare la îndeplinirea criteriului de avere. De asemenea, mai implică și expunerea elementelor pe bază cărora averea a fost estimată, dar și prezentarea modului de abordare al ANAF și a cadrului legal adoptat. Aceasta are ca scop asigurarea conformării fiscale a persoanelor fizice cu averi mari.

Acest grup al persoanelor fizice, deținătoare de averi mari, se actualizează prin introducerea unor noi eventuale  persoane fizice cu averi mari odată la 3 ani sau prin eliminarea acestora din categorie, în situația în care nu mai îndeplinesc criteriul, odată la 6 ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.