Social

An solicitant pentru CJSU Teleorman

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman s-a întrunit miercuri, 21 ianuarie, pentru analiza activităţii desfăşurate în anul 2014. La eveniment au participat preşedintele CJSU Teleorman, Carmen Daniela Dan, vicepreşedintele CJSU Teleorman, Adrian Gâdea, primari teleormăneni, dar şi şefii serviciilor deconcentrate din judeţ, membri ai CJSU Teleorman.

Potrivit prefectului judeţului Teleorman, Carmen Daniela Dan, anul 2014 a fost unul încărcat, CJSU Teleorman întrunindu-se în 51 de şedinţe, în cadrul cărora au fost adoptate 25 de hotărâri, obiectivul fundamental al activităţii Comitetului fiind asigurarea apărării vieţii şi a sănătăţii populaţiei, a mediului înconjurător, a valorilor materiale şi culturale pe timpul producerii situaţiilor de urgenţă.

În ce priveşte comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, activitatea acestora s-a concentrat pe realizarea unei strânse legături cu posturile radio şi tv, dar şi cu ziarele locale, monitorizarea pericolelor şi riscurilor specifice, precum şi a efectelor negative ale acestora, verificarea instalaţiilor de alarmare, asigurarea locală a măsurilor pentru evacuare, dar şi actualizarea planurilor de hidranţi stradali în vederea asigurării funcţionării acestora în cazul producerii unor incendii.

Potrivit analizei făcute, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă prezinta neajunsuri, dificultăţi şi disfuncţionalităţi în activitate, printre care necomunicarea în timp oportun a datelor de contact a membrilor acestora şi apariţia unor modificări, precum şi nerealizarea transmiterii eficiente şi obiective a datelor şi informaţiilor referitoare la producerea unor evenimente.

Pentru îmbunătăţirea activităţii CJSU Teleorman sunt necesare, potrivit raportului, continuarea demersurilor întreprinse pentru finalizarea lucrărilor de infrastructură, operaţionalizarea şi funcţionarea la parametrii normali a Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, prin amenajarea şi dotarea spaţiilor de lucru cu echipamente şi mijloace tehnice, informarea operativă a ISU Teleorman în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, precum şi prevederea în bugetele locale de fonduri necesare efectuării unor lucrări, pentru a peîntâmpina şi limita efecele unor situaţii de urgenţă. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.