Eveniment

Ample percheziții într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani/ În Teleorman, oamenii legii au descins la o adresă din Alexandria

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt efectuează, miercuri dimineață, 28 percheziții, pe raza a 16 județe, între care și Teleorman, și a municipiului București, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Potrivit unor informații, oamenii legii au descins și la o adresă din Alexandria, sediul unei societăți comerciale.

I.G.P.R transmite că polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, cu sprijinul Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R. și al polițiștilor de investigare a criminalității economice din țară, efectuează 28 de percheziții, pe raza a 16 județe și a municipiului București.

Sunt vizate sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2013-2016, o societate comercială nu ar fi înregistrat în evidența contabilă toate livrările către beneficiari, în suma de peste 10.796.000 de lei, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a TVA-ului către bugetul de stat.

De asemenea, reprezentanții societății respective ar fi declarat achiziții în valoare de aproximativ 69.000.000 de lei, care nu ar fi fost recunoscute de societățile partenere, denaturând astfel baza impozabilă, în scopul sustragerii de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat.

În baza unor mandate de aducere, trei persoane urmează să fie aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt pentru a fi audiate și dispuse măsuri legale.

Activitățile beneficiază de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.