Eveniment

Amplă acțiune de dezinfecție la Zimnicea/ Petre Pârvu: „Mă adresez părinților, școala este închisă în ideea ca toți copiii noștri să rămână acasă”

O amplă acțiune de dezinfecție pentru stoparea răspândirii coronavirusului a fost demarată, de Primăria Zimnicea, la nivelul tuturor instituțiilor publice ale orașului, care depind de administrația publică locală, transmite primarul orașului, Petre Pârvu. Au fost dezinfectate Serviciul Public de Evidență a Populației, Biblioteca, toate școlile și grădinițele, Căminul de Bătrâni, Centrul pentru Copiii cu Dizabilități, Piața de pește și Piața agroalimentară, utilajele de transport, dar și clădirea în care își desfășoară activitatea Primăria. Pentru dezinfecție a fost folosit un dezinfectant virucidal puternic, cu spectru larg de acțiune, dezinfectant agreat de către Ministerul Sănătății, a precizat primarul orașului Zimnicea.

Potrivit acestuia, dezinfecția nu a fost singura măsură luată pentru limitarea pericolului de contaminare cu coronavirus. În acest sens, mai multe instituții publice lucrează după un program modificat, în timp ce Cabinetul Stomatologic școlar și-a suspendat activitatea până pe 31 martie. De asemenea, Biblioteca orașului a sistat și ea programul cu publicul până la 31 martie, în timp ce Târgul obor organizat în fiecare duminică în piața agroalimentară este și el suspendat până pe 31 martie, cu posibilitatea de prelungire a măsurii, în cazul în care evoluția situației o va impune.

„Legat de Spitalul Orășenesc Zimnicea, el își face treaba și, are problemele rezolvate, am dus Poliția Locală să instaleze ordinea și disciplina și să intrăm și să ieșim din spital așa cum spun normele emise de Ministerul Sănătății. La nivel de oraș nu avem niciun cetățean care să fie depistat cu, să fie purtător al acesui virus, cum spuneam în urmă cu câteva zile avem o singură familie care este la domiciliu, în carantină, țin legătura cu ei în fiecare zi și le schimbăm butelia pentru că au probleme, restul legat de aprovizionarea cu alimente și-au rezolvat problema. Ei sunt sub supravegherea Direcției de Sănătate Publică și a medicului de familie. Pe surse, am înțeles că în tabără avem 14 cetățeni, testați la Matei Balș, la spital, nu sunt purtători ai acesui viruși. (…) Au mai venit cetățeni din țările europene în oraș, am înțeles că au luat legătura cu medicii de familie, nu sunt probleme. Ei au raportat la Direcția de Sănătate Publică, trebuie să înțelegem că și cei care vin în țară sunt români, oameni care au mers la muncă în străinătate, care atunci când aduceau bani în țara noastră și în comunitățile noastre era foarte bine și, atunci, cred că este de datoria noastră să ne gândim la ei, la sănătatea lor. Trebuie să fim atenți toți la igiena personală, în special, la evitarea locurilor agolmerate. Și mă adresez părinților, școala este închisă în ideea ca toți copiii noștri să rămână acasă, să-i protejăm, să avem grijă de ei”, mai spune primarul de la Zimnicea, Petre Pârvu.

One Comment

  1. A iesit bine in foto Dl.Primar,se apropie cumva alegerile???Un comunicat fara foto avea mai multa trecere la public

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.