Politic

Amenzi și avertismente aplicate de Autoritatea Electorală Permanentă în Teleorman

alegeriAutoritatea Electorală Permanentă a desfășurat, în luna septembrie 2014, un număr de 603 controale la nivel național, în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activității de instruire și control electoral. În urma acestora, au fost aplicate 366 sancțiuni, 127 dintre acestea concretizându-se prin amenzi în cuantum total de 131.000 lei, iar 239 prin avertismente.

În judeţul Teleorman, activitatea de control electoral s-a “lăsat” cu 11 amenzi, în cuantum total de 13.000 lei, şi 8 avertismente.

Acțiunile de instruire, îndrumare și control electoral au ca principale obiective: îndrumarea privind utilizarea Registrului electoral; verificarea modului de păstrare a registrelor cuprinzând listele electorale permanente, complementare și speciale; verificarea modului de întocmire a listelor electorale; verificarea semnării listelor electorale de către persoanele abilitate; verificarea modului de actualizare a listelor electorale; verificarea efectuării de comunicări către judecătoria competentă teritorial cu privire la modificările operate în exemplarul listei electorale existent la primărie; respectarea de către primar a obligației de a pune la dispoziția alegătorilor spre consultare a listelor electorale permanente și de soluționare a întâmpinărilor privind omisiunile; înscrierile greșite sau erorile din listele electorale; verificarea modului de păstrare și recuperare a materialelor de logistică electorală; obținerea de informații privind integritatea și modul de confecționare a materialelor de logistică electorală (urne, cabine de vot etc.); respectarea hotărârilor adoptate de A.E.P.; instruirea primarilor privind atribuțiile stabilite în sarcina acestora de Legea nr. Legea nr. 370/2004 privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Președintele României, cu modificările și completările ulterioare.

Autoritatea Electorală Permanentă va continua să efectueze aceste controale pentru a pregăti cadrul potrivit desfășurării alegerilor prezidențiale de anul acesta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.