Eveniment

Amenzi de peste 45.000 lei, aplicate de polițiști în weekend / 13 permise, reținute

La acest sfârşit de săptămână, în contextul mini vacanței de 1 Mai, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au aplicat 103 de sancțiuni contravenționale în valoare de 45.350 de lei, au reținut 13 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare. Dintre acestea, 11 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, conform LG 61/1991 R.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate 315 persoane și verificate 211 autovehicule.

Duminică, 30 aprilie, ora 02.55, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Alexandria au depistat un bărbat de 56 de ani, din municipiul Alexandria, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în municipiu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

În noaptea de duminicăspre luni, ora 03.03, polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Dobrotești au depistat un bărbat de 47 de ani, din comuna Cosmești, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 504, în comuna Olteni, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.