Economie

Amenzi de peste 210.000 de lei date de Protecția Consumatorilor în luna iulie

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Teleorman a desfășurat, în luna iulie, 123 acțiuni de control și a cercetat 36 sesizări și reclamații, se arată într-un raport al instituției.

Potrivit sursei citate, în perioada menționată au fost controlate produse în valoare de 1.641.024 lei, fiind depistate cu abateri produse în valoare de 45.773 lei (2,78% din totalul celor verificate). Au fost oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul consumului uman, produse în valoare de 4.056 lei și oprite temporar de la comercializare până la remedierea deficiențelor constatate, produse în valoare de 41.717 lei, se mai arată în raportul instituției pe luna iulie.

Dintre acțiunile efectuate, în 99 din cazuri a fost constatată nerespectarea prevederilor legale în domeniul protecției consumatorilor, fiind aplicate 54 amenzi contravenționale, în cuantum de 211.000 lei și 45 avertismente.

Totodată, s-au dovedit a fi întemeiate 14 reclamații.

Pe de altă parte, în urma soluționării reclamațiilor consumatorilor, a fost restituită acestora suma de 1.060 lei reprezentând contravaloarea produselor/serviciilor reclamate.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.