Economie

Amenzi de peste 160.000 lei, date de Protecţia Consumatorilor în luna iunie

105 acţiuni de control au derulat comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Teleorman în luna iunie, în urma verificărilor fiind aplicate 49 amenzi contravenționale, în cuantum de 164.000 lei, precum și 31 avertismente, pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul protecției consumatorilor, se arată într-un raport al instituţiei.

Din totalul produselor controlate, în valoare de 224.722 lei, au fost depistate cu abateri produse în valoare de 47.344 lei (reprezentând 21,07%), din care au fost oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul consumului uman produse în valoare de 22.416 lei și oprite temporar de la comercializare, până la remedierea deficiențelor constatate, produse în valoare de 24.888 lei.

Pe de altă parte, pe parcursul lunii iunie, au fost înregistrate 33 petiții, din care au fost soluționate 27. 17 petiţii s-au dovedit a fi întemeiate, şase neîntemeiate, una a fost redirecționată către alte instituții competente, una clasată și  alte două petiții au rămas nesoluționate. (Violeta Mocanu)

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.