Eveniment

Amenzi de peste 15.000 lei, aplicate de polițiști într-o singură zi / Alcoolul la volan, nelipsit dintre infracțiunile la regimul circulației pe drumurile publice

În 24 de ore, în urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 15.055 de lei, au reținut 3 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și retras 2 certificate de înmatriculare.
Dintre acestea, 20 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță, 1 sancțiune pentru depășire, 3 sancțiuni pentru alte abateri, 2 sancțiuni pentru lipsă RCA și 1 sancțiune pentru neacordare prioritate.
Marți, 19 aprilie a.c., orele 20:50, polițiștii din cadrul Formațiunii Ordine Publică-Poliția oraș Videle, au depistat un bărbat în vârstă de 55 de ani, din oraș Videle, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Videle, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 1,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul sub influența alcoolului”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.
În noaptea de marți spre miercuri, orele 01:45, polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 2 Nanov, au depistat un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Rădoiești, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DC 54, în localitatea Călinești, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare  de 0,76 mg/l alcool pur în aerul  expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “conducerea  unui vehicul sub influența alcoolului ”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.