Eveniment

Amenzi de peste 100.000 de lei, în cadrul acțiunilor de prevenire și limitare a infectării cu COVID-19

Pe fondul numărului ridicat de cazuri de COVID-19, pentru prevenirea și combaterea infectării, precum și limitarea răspândirii noului coronavirus, sub autoritatea Instituției Prefectului, Inspectoratul de Poliție, cu suportul Jandarmeriei, Poliției Locale, al Direcției de Sănătate Publică Teleorman, A.N.S.V.S.A și al Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman, a intensificat activitățile de verificare a modului de respectare a prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19.

Astfel, transmite Poliția Teleorman, la final de săptămână, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Au participat la activități peste 290 de polițiști, trei polițiști de frontieră, 103 jandarmi și 72 de polițiști locali, fiind legitimate nu mai puțin de 500 de persoane, verificate peste 80 de obiective și aproximativ 230 de mijloace de transport.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 112 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 100.000 de lei, dintre acestea 103 fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19.

Autoritățile recomandă cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să respecte modul de organizare a evenimentelor fără a se expune la riscuri.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.