Eveniment

Amenzi de aproape 29.000 de lei date de ISU Teleorman în urma controalelor din luna iunie

Luna iunie a fost una încărcată pentru pompierii militari teleormăneni, care s-au mobilizat pentru evacuarea apei din locuințele și curțile persoanelor afectate de inundații, precum şi la montarea sacilor de nisip în zonele de risc pentru a reduce valoarea pagubelor rezultate în urma precipitaţiilor abundente care au căzut pe raza judeţului în ultima perioadă.

De asemenea, pe parcursul lunii iunie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” Teleorman a emis trei avize şi două autorizaţii de securitate la incendiu, se arată într-un raport de activitate a instituţiei. Au fost executate 97 controale de prevenire, din care trei la obiective de investiții, 50 la operatori economici, 32 la instituții publice, cinci la localități, cinci la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă şi alte două au fost audituri la persoane autorizate care efectuează lucrări în domeniul apărării împotriva incendiilor.

În perioada menţionată, se arată în raportul ISU, au fost constatate 401 deficiențe privind normele de prevenire a incendiilor și protecție civilă, din care 13 au fost soluţionate pe timpul controalelor.

Totodată, în urma verificărilor au fost aplicate 393 de sancțiuni contravenţionale, din care 370 avertismente şi 23 amenzi contravenționale, în valoare de 28.500.

Pe de altă parte, ISU Teleorman a organizat şi desfăşurat şi 23 exerciții de alarmare/evacuare în caz de incendiu, la care au participat 145 de persoane.

Totodată, a fost executat şi exerciţiul lunar de înştiinţare, prealarmare şi verificare a sistemului de alarmare, la nivelul judeţului funcţionând un număr de 122 de sirene din 136 acţionate.

Tot în luna iunie a avut loc, în municipiul reşedinţă de judeţ, Competiţia Naţională de Descarcerare şi Prim Ajutor Calificat – faza zonală, la care au participat şase loturi reprezentative ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă județene şi USISU Ciolpani, lotul ISU TR ocupând locul al II-lea la proba de descarcerare. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.