Economie

Amenzi de 65.000 de lei, date de Protecția Consumatorului în luna ianuarie

În prima lună din 2019, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Teleorman a desfășurat 74 acțiuni de control și a cercetat 36 sesizări și reclamații, se arată în raportul instituției pe luna ianuarie.

Potrivit sursei citate, din totalul produselor controlate, au fost depistate cu abateri produse în valoare de 18.311 lei și au fost oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul consumului uman produse în valoare de 223 lei. Totodată, au fost oprite temporar de la comercializare, până la remedierea deficiențelor constatate, produse în valoare de 18.078 lei.

Dintre acțiunile efectuate, în 46 de cazuri s-a constatat nerespectarea prevederilor legale în domeniul protecției consumatorilor, fiind aplicate 17 amenzi contravenționale, în cuantum de 65.000 lei și 29 avertismente.

Pe parcursul lunii ianuarie, reprezentanții CJPC Teleorman au fost înregistrat 36 petiții, din care 17 s-au dovedit a fi întemeiate, nouă neîntemeiate, două au fost clasate, iar alte șase au fost redirecționate către alte instituții competente.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.