Eveniment

Amenzi de 51.000 de lei date de oamenii legii șoferilor indisciplinați în numai 24 de ore

38 de accidente rutiere, soldate cu decesul unei persoane și rănirea gravă a altor două, s-au petrecut pe drumurile din județ de la începtutul anului 2020, informează IPJ Teleorman, printre cele mai frecvente cauze ce au stat la baza producerii acestora regăsindu-se abaterile comise de bicicliști, viteza neadaptată la condițiile de drum și neacordarea de prioritate.

Polițiștii teleormăneni atrag atenția asupra percepției eronate pe care participanții la trafic o au față de săvârșirea unor abateri considerate “mărunte”, subevaluând riscul rutier.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au acționat pentru depistarea și sancționarea participanților la traficul rutier care nu respectă regulile privind circulația pe drumurile publice, printre cele mai frecvente cauze ale accidentelor rutiere produse în acest an regăsindu-se abaterile comise de către bicicliști, viteza neadaptată la condițiile de drum și neacordarea de prioritate.

În cadrul activităților desfășurate cu scopul conștientizării de către toți participanții la trafic a pericolelor la care se expun prin nerespectarea prevederilor legale, polițiștii au aplicat 115 sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la peste 51.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute șase permise de conducere și retrase două certificate de înmatriculare.

Dosare penale întocmite de polițiști

Conducătorii auto se încăpățânează să nu respecte legea, motiv pentru care se aleg adesea cu dosare penale întocmite de oamenii legii. Pentru ziua de marți, 18 februarie, polițiștii au întocmit două dosare penale, în cazul a doi șoferi teleormăneni, pentru conducerea unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce, dar și pentru conducere fără permis și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Potrivit IPJ Teleorman, la data de 18 februarie, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roșiori de Vede au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce, în cazul unui bărbat în vârstă de 53 de ani din localitate, depistat în timp ce conducea un autoturism pe strada Renașterii, deși avea permisul de conducere suspendat.

De asemenea, tot marți, 18 februarie, polițiștii din cadrul Postului de poliție Călmățuiu au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea unui vehicul neînmatriculat, în cazul unui bărbat în vârstă de 36 de ani, depistat în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat pe raza localității Nicolae Bălcescu, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.