Eveniment

Amenzi cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei, începând de mâine, pentru cei care nu respectă ordonanțele militare

Cei care nu respectă măsurile impuse prin ordonanțele militare vor fi sancționați mai dur începând de joi, 2 aprilie. Decizia de a majora drastic sancțiunile contravențioanle a fost luată în contextul în care numărul amenzilor date după vechile norme a fost unul extrem de mare.

Ordonanța de urgență prin care sunt majorate amenzile pentru nerespectarea regimului stării de asediu și regimului stării de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial marți, 31 martie, iar odată cu intrarea în vigoare a actului normativ amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare au crescut și au următoarele valori: minim 2.000 lei și maxim 20.000 lei, față de minim 100 și maxim 5.000 de lei, cât erau până acum.

Pe de altă parte, amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanțele militare a crescut de la 1.000 de lei cât era până acum, la 10.000 de lei, în timp ce maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de mii de lei.

În plus, transmite Grupul pentru Comunicare Strategică, au fost introduse și sancțiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, respectiv: confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție; interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate; suspendarea temporară a activității; desființarea unor lucrări; refacerea unor amenajări, acestea urmând să fie aplicate în funcție de natura și gravitatea faptei.

La nivelul județului Teleorman, în primele două zile ale săptămânii, oamenii legii au aplicat nu mai puțin de 301 sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor depășind suma de 420.000 de lei. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.